havazik

2015/01/21. - írta: vizit

húúúúúúúúúú illetve hóóóóóóóóó

Rettentó szar idő van. Eddig úgy rendben volt minden, alig esett az eső, mondták is, hogy a január-február a legszárazabb, alig van csapadék és sokat süt a nap. Eddig. Volt már eső persze, de itt naponta többször változik az idő, talán ezért is beszélnek annyit róla. Na de most beleállt rendesen. Már éjszaka is esett a hó, lehetett látni a maradékát a kocsikon és most dél körül el kezdett hullani valami trutymó (ok havaseső) és vigasztalanul szürke minden. És nedves hideg van. Mindig. De legyünk pozitív. Szerintem délután még fog sütni a nap.

Vége a mai angol órának. Az asztal körül tíz nemzet képviselői ültek (egy-egy): pakisztáni, maláj, indiai, magyar, ománi, indonéz, spanyol, izlandi, mexikói és egy orosz (nem a hússaláta). Nagyon érdekes óránk volt a  változó kínai életvitelről és az átalakuló kínai fővárosról. Időnként nem semmi megérteni másokat, akik szintén kihívásokkal küzdenek az angol nyelvet illetően. Hasonló, mint dűlőre jutni a helyiekkel a helyi boltokban. Bár itt nincs olyan nyelvjárás ami végképp lehetetlenné tenné a normális életvitelt, azért it' not that easy. Viszont mindenért kárpótol az a kedvesség amivel itt tudnak egymáshoz szólni, főleg elbúcsúzáskor. Például mikor leszállsz a buszról és természetesen megköszönöd a sofőrnek az utat, és ő Cheers mate-tel búcsuzik. De mindenféle variácíók vannak. Tegnap vettem egy szendvicset valahol és úgy búcsúztak tőlem, mintha végigettem volna az étlapot oda-vissza kétszer. Ilyenek voltak: Thank you darling, Cheers, See you honey, Bye-bye. Kapkodom a fejem. Meg vigyorgok.

Készülök a könyvtárba. Megbízásom van a kedvestől két könyv kikölcsönzésére. Könyvtári kártyám már van, de azért lesz itt még megmászva néhány kommunikációs magaslat. Egyelőre nem izzad a tenyerem, de nincsenek illúzióim. Elég szar harmadjára is visszakérdezni ugyanarra. Nem baj, majd baromi udvarias leszek, itt úgyis mindenki az. Imádom.

Aztán még meg kell tervezni a délutánt. Negyed négyre megyünk a gazfickókért a suliba. Addig még előfordulhat valami cheese and spinach pie, esetleg még egy kávé és mellé a mai sporthírek a Nottingham Post-ból. Nagy hír, hogy Bajner Bálintot leigazolta a Notts County, hétvégén ki kellene menni üvöltüzni egy kicsit. Le kell csekkolnom, hogy itthon játszanak-e. További érdekesség, hogy a Reds (Nottingham Forest FC) a szombati felemelő győzelem után ma idegenben játszik, és nagy a várakozás, hogy mire jutnak a Fulham-mal ma este. Hazafele menet pedig a szokásos körök: friss hús és zöldséggyümölcs a Pak Foods-ból, és valami kedveskedés a kölyköknek és újabb és újabb sörök a helyi Co-op-ból. Ma birkát kéne csinálni. Meg feltölteni a gáz kártyát különben megfagyunk.

Cheers

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brian-robin.blog.hu/api/trackback/id/tr677094471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása